ändringar...

Tjosan !!
Kommer i fortsättningen inte ha några privata bilder alls i denna bloggen. Kommer bara visa bilder på det jag skapat.

Tycker det är för mycket skumma typer på internet som jag inte vill visa bilder för alls.... *morr*
Men ni som vill se vad vi har för oss under dagarna kan ju alltid maila mig på mail@smurfan.se så kan ni kanske få lösen mm till den ny uppstartade bilddagboken där jag kommer lägga upp bilder dagligen, i typ dagboksform med text till. =)

Kjamiss Lotta =)

Går med stöd !!!

Nu på Söndag blir Milo hela 9 månader gammal !!! Huuujjaaa va tiden går.

Kolla in de tjusiga lockarna han har vid öronen ;-) hihihi Fast de har vi klippt bort nu..ska ju fotograferas hela familjen i morgon så vi kände att vi ville klippa han lite (första klippningen nånsin på Milo). Han vart inte såå samarbetsvillig med det gick bra tillslut =) Har sparat en liten hårlock i hans minneslåda =)

Numer ställer han sig upp typ hela tiden och går utmed alla möbler som han kan hålla i. Han tar även tag i sin gåstol och skjuter den framför sig när han går någonstans =) Ibland står han helt själv och vi tror att det INTE är långt kvar innan han tar det första steget....ohhhhh bara NIO månader gammal...hallååååå vänta liiite mamma hinner inte med Milo !!!!

Nu har jag jobbat en vecka heltid och kan ju säga att det var jätteskoj att komma tillbaka och får vara lite civiliserad ett tag hahaha ! Men oj så skänt att vara hemma med gossarna året ut nu :-D


Tandläkaren

Ja igår var det Max tur att gå till tandläkaren. De ggr han varit där innan har han totalvägrat att ens sitta i stolen eller öppna munnen..men tandis har kunnat kolla på tänderna när han skrikit i alla fall haha !
Igår gick han med på att sitta på stolen om han fick sitta i mitt knä, sen öppnade han munnen så snällt och hon fick peta på, räkna och t.o.m blåsa på hans tänder med en sån blås. Sen hann hon pensla på fluor på 2 tänder innan han blev jätteledsen för, som han sa, det smakade inget gott. ;-)

På fredag ska jag jobba igen och hela nästa vecka med. Ska bli spännande men kommer nog kännas grymt jobbigt eller konstigt att inte längre ha full koll på vad som händer hemma...... :-(
Sen ska jag börja jobba heltid igen den 4 januari, så detta blir lite av en mjukstart :-)

Verkar som att Milo är vår lille väckarklocka för varje morgon kl 04,50 så börjar han snacka i sin säng...gahhhh...efter 15 min. vaknar Max med och sen e dagen i gång.
Ska bli grymt skönt att få sova lite längre nu fredag och nästa vecka för då får banne mig Uffe ta alla nätter och tidiga mornar..har ju jag gjort nu då han jobbat.


Skrivglädje !!!

Att skriva kan syselsätta vår store son en lång stund...detta resulterar i massa papper överallt med kanske bara ett ord på ett papper....
Nu har jag hittat ett mycket smart sätt som ska testas inom de snaraste... På LET`S EXPLORE hittade jag detta.....

paint_bag1
Man tar en förslutningsbar zip påse och häller ngn färg i den tex fingerfärg eller flaskfärg.
Sen är det bara att sätta igång =)
Det bästa är att när man skrivit klart eller vi ta bort och skriva annat ja då bara gör man så att färgen blir i hela påsen igen och vips !!!


Perfekt juh =)

Såg i en blogg att man kan vinna detta !!Vill du med ha denna chansen ?
Gå in här och var med i utlottningen du med vetja ;-)

Funderingar....

Ibland poppar såna funderingar upp i mitt huvud...t.ex denna om att man "ska" gå på massa aktiviteter med sin lille bebis när man är mammaledig. Med Max gick vi på sång i kyrkan (sån grupp med mammor och deras bebisar) en gång i veckan och det tyckte jag räckte gott å väl =).
Nu när vi fått Milo med så känner jag inte alls detta behovet. Tycker det gott å väl räcker att lämna Max på förskolan och sen hem med Milo och bara VARA ! Kanske kan va skoj nån gång IBLAND att åka på ngn sångstund men oftast så har jag fullt upp med att få vardagenatt gå ihop ändå men lämning/hämtning på förskolan och fixa lunch och mellanmål på eftermiddagen åt båda gossarna här hemma.

Finns det nån mer än jag som känner såhär eller e det jag som är lat som inte vill fara och flänga runt på en massa aktiviteter den korta stund som jag kan mysa med Milo när Max är på förskolan?
Han är där måndag tom fredag 8,15-11,15 (alltså utan lunch).

Sen när båda gossarna är hemma så leker de tillsammans och har verkligen jätteskoj !! UNDERBART att se !!! =)


Lille solstrålen i familjen hihi ! 
Han har kommit på att det är jätteskoj att öppna och stänga sin garderobsdörr för då gnisslar det så det känns i hela dörren =)

En annan fundering är detta med svininfluensan nu..... en dag när vi som vanligt var på väg in på förskolan så möter vi en annan förälder som utbrister "men vågar du verkligen ha han (Milo) ute bland annat folk nu ? "
"ehhh ja" svarade jag bara.....
Har sagt till på förskolan att får de ngn som har fått influensan så ska de genast ringa till oss för så får Max givetsvis vara hemma. Men rent sådär allmänt ?! Ska man inte kunna vistas ute eller ? Hmmm. Har faktiskt inte tagit ställning om jag ska vaccinera mig och Max ännu...svårt är det för ena stunden så känner jag att jooooo det ska vi nog för det kan ju vara bra att slippa få det och inte behöva vara smittbärare. men sen så andra stunden så näeeee vetesjutton om vi ska ta den ....Alla pratar ju om biverkningar hit och dit.... SVÅRT !!!Spööök !!Igår så hade vi ett litet spöke härhemma när gästerna kom =)
Spöööök spööööök sa han när han öppnade dörren men sen blev han blyg och ville ta av dräkten genast =)

Vi var en sväng till graven igår och tände ljus på minneslunden för bl a min far som gick bort när jag var 19 år. *saknar dig pappa*
Nu är även julafton preliminärbestämt =) Vi ska fira här hos oss !!!!!! Sååå mysigt och riktigt härliga gäster med !!

Kom just på att det bara är 2 månader kvar av mammaledighet för mig....gäller att njuta för sen ska Uffe vara pappaledig januari tom augusti 2010. Iofs ska jag in och jobba lite extra nu i mitten av november på mitt gamla jobb ca 1 vecka...så det blir lite mjukstart. Men sen i Januari vet jag inte alls vart jag ska vara och jobba. Är ju bara fast anställd i V-ö kommun men ingen fast placering på ngn förskola. Sååå trist juh. Hade HELST velat tillbaka till HÄRLIGA gamla jobbet !!!


RSS 2.0