Nästan vid revbenen....

Var hos min bm igår och fick det bekräftat som jag länge trott...nämligen att denna bebisen i magen ligger högt upp. När hon skulle mäta hur stor livmodern var så sa hon OJ! =)
Den var nästan uppe vid revbenen (är "normalt sett det i v 32 och jag är nu i vecka 28). Men allt annat var kanonbra med oss båda och hjärtat slog på så fint så med 140 slag =)
Hon förstod att jag tycker det är svårt att böja mig ner och andas samtidigt med livmodern så högt upp =)

Har börjat med mina utvecklingssamtal på jobbet nu och det ska bli skönt när de är klara.

Max har börjat och få riktiga skrikutbrott, kan vara för en småsak som att han inte vill ha salva på sin nariga mun och sen vill han ha det och sen vill han inte ha det!!  Huuuga hur ska man göra egentligen :-D Då blir han alldeles från vettet och skriker och ingen man gör duger. Han slår mot oss och tar vi in han på hans rum ja då är han skrikandes ute ur rummet innan vi ens hunnit blinka !! Det enda som hjälper och får han att lyssna är att jag blir ledsen eller att pappa är hemma och tar han och avbryter honom så han kommer av sig i sitt skrik. Duger inte ens med nappen (som han annars bara har på natten).
Men sen när han kommer till sans igen och kan lugna ner sig så är han så ångerfull och vi kramas och han säger fölåt mamma och pussar på mig och klappar på bebis i magen och vi kramas så en lång stund. *mysigt men hade vart ännu mysigare om man slapp skriket innan*.

För några helger sen blev hans "nya" rum klart och det var en STOLT kille som hjälpte till att ställa iordning alla sakerna därinne !! Sedan dess säger han att.......
"jag ska sova i mitt nya rum som pappa byggt" 
Och det har gått över förväntan, han sover där hela nätterna och vaknar han under natten så somnar han oftast om efter han hittat sin napp igen. En gång har han kommit in till oss och lagt sig mellan oss =) På morgonen när jag kommer upp så möts jag ibland av en nyvaken son som säger.......
"godmorgon mamma, max sovit hela natten i nya rummet"

Är livet härligt eller vad ?!?!

I skapartagen ;-)


Japps en LO 12*12.
Äntligen fått till den så jag e ganska nöjd !
Från vintern 06-07..första vintern i egna huset =)
Har även scannat in den för första gången =) Men hur gör ni andra som scannar in era 12*12 LO ?? den fick ju inte plats i rutan i scannern utan jag fick skarva å så i photoshop...hmmm jaja kvaliten e nog inte den bästa på bilden...

Annars idag har jag å sonen varit på skogsknyttarna och idag poppades det popcorn på stormkök där i härliga vinterskogen =)
Max tittade förtjust då de hoppade majskornen :-)
Sen hem och gjorde en jättemumsig köttfärssoppa till lunch :-P
I eftermiddag har vi varit ner i källaren, jag har scrappat och sonen och pappan har kollat på film (bl a Wall-E och spindelmannen).
Nu frostar jag av frysen....bäst å passa på när det är några minus ute så maten kan stå ute på altanen en stund.
Tjingeling !!

Beviljat!!!!

Japps..idag hade det kommit ett brev från försäkringskassan. jag har blivit beviljad 1/4 dels havandeskapspenning från den 1 januari tom den 10 februari (har beräknad förlossning den 22 februari). Blev såklart lättad och glad men hade nog hoppats på mer..... jobbar ju heltid och dtta innebär att efter årsskiftet kommer jag troligen att jobba 80% istället för 100% som jag gör nu.
brukar ju promenera 30 min på min rast nästan varje dag men nu de sista veckorna har det börjat göra sååå ont under magen (typ i bäckenet), så den sista halvan av promenaden måste jag ta korta korta steg och gå sakta för att komma framåt. Sen resten av dagen på jobbet går jag väldigt sakta och  det e bara jobbigt.
Ska till min bm nu på måndag på en vanlig koll (v 28 nu). Ska höra med henne om vad hon har för tips å ge mig.

Annars e de bara bra :-)

En bild från min dagliga promenad vid helgevärma i växjö =)
denna dagen var det sååå härligt väder och jag bara njööööt !!

Max han babblar mest hela tiden nu =)
Häromdagen nä rjag sa ngt han inte höll med mig om så blev svaret från han
" nej mamma de e dumheter de där"
hahahahaha !!!! Jag undrar jag vem han har hört säga så ?!?! *tralalalaaaaaa*
Idag va han å pappa U inne till v-ö lite å på toys´r´us fick max ett litet  flygplan (för han varit duktig och bajsat i toan flera ggr). Sen pratade jag i telefon med han och frågade då vart han och pappa handlade flygplanet. Svaret blev:
" på ICA...nejjj  på GEKÅS !! " hahaha undrar vem som har pratat om att handla på gekås :-) !!!

Nej nu e de snart sovadax..imorgon blire skogsknyttarna på fm. och sen bara fixa hemma. sååå skönt att inte ha massa "måsten".
Tjingeling !!

Tävlar å "vabbar"

Japps först ut är en tävling jag hittade på nätet i denna bloggen
.....man kan vinna detta fina!! Nu håller vi tummarna va ;-)


I måndags då jag hämtade sonen från förskolan så var han lika piggelin som vanligt. Sen hem och så hjälpte han mig med middagen. men sen bröt han ihop fullständigt...tog sig för ena örat och sa (skrek) AJAJ !! kissade på sig (sm han INTE brukar göra hemma) och var helt otröstlig. jag och maken (som kom hem på middag) mistänkte genast öroninflammation. Han har inte haft det sen han blev 1 år men men.... Ringde till läkaren och fick en tid här på kvällen, väl där så tittade läkaren i öronen på sonen och kunde bara konstatera de vi redan visste !! STACKARS lillemannen !! Nu blir det pencillin i 10 dagar och vara hemma från förskolan hela denna veckan. Så idag har jag varit hemma med han och han är redan mycket piggare. HÄRLIGT !
Ska vara hemma med han imorgon med för sen e han ju ledig med pappa på fredagen som vanligt.
Tjingeling från mig som har de bra med sonen hemma.

Lite om dagen...


Idag på förmiddagen tog jag och Max oss en liten promenad till lekplatsen här i området. Det har varit en härlig dag med blå himmel och massa sol, på vägen dit så fotade jag denna fina frostiga växten.


På lekplatsen gungade Max lite på sitt vanliga sätt =) han tyckte det var för isigt på sitsen så han hängde på magen istället ...går ju bra det med lixom =)

Sen hemma igen så bakade vi en blåbärspaj och blåbärsmuffins =) Bra att ha juh =) Muffinsen mumsade max å Uffe på när uffe kom hem igen , han var till skogen och kapade/hämtade hem 2 kubik ved. Bra att ha i källaren inför vinterns mysbrasor i spisen i gillestugan =)

Här kommer en liten kik på min mage liggande...både när jag väntade Max och nu. Kommentera gärna vad ni tycker .....

     
 Max i magen  v 23+6                 Filur i magen v 23+6

Jag tycker själv att magen är större nu men vad tycker ni ???

Tjingeling !


             


RSS 2.0