Julkort !!

Ja nu har jag pysslat en hel del på kvällarna och detta har resulterat i att jag nu är uppe i 16 julkort !! Weiii va bra !!
 Här kommer de sista jag gjort....

image174
Här har jag testat på "maskning". Detta lärde jag mig på Växjöträffen nu i höst. Lite invecklat att förklara men går ut på att man stämplat motivet på både underlaget och på en postitlapp (tjejnallen),, klipper ut det man har på postitlappen och sätter fast det ovanpå motivet ( tjejnallen), sedan tar du det andra motivet (pojknallen) och stämplar ovanpå lite överlappat på postitlappmotivet. När du sedan tar bort postitlappen så ser det ut som att den du stämplade sist hamnat bakom den första.... hmmm undrans om ngn fattade det där ??!!

image175

image176

image177

Här kommer ett annat kort jag gjorde för ett tag sedan =)
image178


2,5 års killen !!!

Japps..idag blir Max 2,5 år gammal. Det "firade" vi med att han och jag åkte tåg för första gången, in till Växjö. Där handlade vi lite gott o blandat och fikade lite gott dagen till ära =)
Fast fick han bestämma så åkte vi  bussse... hihihii !!!
Sen åkte vi tåget hem igen och tog trampbilen till lekplatsen här i området där vi bor. Seden kom papsen hem och vi lagade en god lördagsmiddag *mums*

Lite fakta om vår stora kille kommer här =)

FAKTA 2,5 år gammal

  

Vill gärna: leka med bilar, bygga saker, hjälpa oss när vi lagar mat, stå och plaska med vattnet i köket eller i badrummet, ta det lugnt ibland och läsa böcker (att vi läser för dig eller så kryper du upp själv i soffan och läser på ditt sätt).


Vill inte: blir arg när du inte får som du vill. Då skriker du NEEJ! Och sen blir du jätteledsen. Efter ett tag när du märker att vi inte ger med oss så kommer du fram till oss och säger "upp".


Jag kan: Du kan allt du ta dig för med tycker vi. Nu under hösten har du börjat cykla på 2 hjuling. En 12" med stödhjul. Du kan svänga och bromsar med så duktigt.


Jag sover: Somnar i din egen säng nu mer än i somras men ca 2-4 ggr/natt så får jag gå in och trösta dig då du är ledsen (vaken eller i sömnen). Du går inte längre in till oss utan vi bär in dig om du inte vill ligga själv i din egen säng framåt morgontimmarna.


Äter: Äter bra och ratar inte nått för det mesta. Du ÄLSKAR mjölk och vi har begränsat drickandet till 2 glas och efter det får du vatten att dricka. Men du verkar ha fattat det för efter du druckit 2 glas mjölk frågar du för det mesta bara efter "atten". Favoritmat är svårt att säga eftersom du äter allt vi ställer fram. Det märks dock när du gillar nått extra mycket för då säger du MMMMM OTTT AMMMA !!


Mitt humör är: Du är en liten glad gosse som har ett väldigt temperament men det går ganska snabbt över när du blir arg. Du har verkligen bus i blicken eller glimten i ögat (olika beroende på situationen).

Om du inte sovit klart när vi väcker dig efter middagsvilan så kan det ta väldigt lång tid för dig att vakna... ibland går det lättare om vi lockar med något du tycker är roligt eller extra spännande, eller så sitter vi bara och myser tills du vaknat till ordentligt.


Pratar: Du kan säga och förstå många många ord nu. Säger vi ett nytt ord till dig så kan du för det mesta upprepa det tillbaka till oss igen.

Nu i veckan när du och jag var på väg till förskolan så frågade jag (som jag gör ibland) max tror du att Åsa är på dagis nu när vi kommer dit? (han säger Åsa till alla fröknarna på sin förskola). Då svarar han mig  - näee amma ejjva e dää !

(det finns 2 fröknar som heter Eva där med).När vi sen kom fram och in på förskolan så var Eva där och han såg på henne och jag frågade - max vad heter hon ? max svarar med bus i blicken - Åsaa !! Men sen när Eva gick in i ett annat rum säger han , med ännu mer bus i blicken, - ejjjva där inne !! Hahaha fasen vad charmig du är Maxen vår !!!


Nu är jag uppe i 10 julkort!!!!

Ja nu är jag som rubriken lyder uppe i hela 10 st julkort ...och mer ska de bli =)
Bara älskar cuttlebugen jag köpte på växjöträffen !!!!
Har några dies till den men den som blir flitigast använd är den där det blir embossat script.
.
...blomman på detta kortet är INTE lila som den ser ut här.. den är klarröd !
image171


image172

image173

Idag efter Max hämtades på förskolan så krattade han och jag löv och gamla ruttna äpplen från gräsmattan här på baksidan. Han verkade tycka det var skoj och höll så snällt upp säcken åt mig så jag kunde hälla ner alla löven i den.
Min viktminskning går det sisådär med *suck å pust* . Men skam den som ger sig heter det väll ????

Scrapträff hela helgen !!

Ja denna helgen har jag varit på en underbar scrapträff i Risingegården strax utanför Växjö.

Här kommer det jag fick gjort:

image165
En 12*12 Lo. Efter en skisstävling. Ingen vinst...

image166
En 12*12 Lo. Efter en skisstävling. Ingen vinst...

image167
En 12*12 Lo. Ingen vinst här heller hehe ;-)
image168
2 st julkort som jag fick gjort. Tävlade med den i rött men ingen vinst =)

 Ja jag fick en massa gjort och hela helgen var helt kanonbra och mysig. Härligt sällskap och massa inspiriation. Och inte att förglömma..... supergod mat !!!

--------- TACK ANNE !!!!! ---------------

Här kommer lite foton på det jag vann i en del utlottningar hehe
(denna gången hade lilla jag massa tur i utlottningarna istället )

image169

1 monterad stämpel och 2 st ark med omonterade journalingstämplar.
Alla dessa från http://landstokensscrappyhappy.blogspot.com/

image170

Lite smått o gott. Kolla in vilket nummer jag fick båda dagarna (anne delade ut nummer lite hur som helst). 17 är nog mitt turnummer =)


Värmer upp inför helgen !

 Här kommer lite bilder på kort jag skapat klart nu i veckan:

image161

image162

image163

image164

Nu är jag verkligen laddad inför helgens scrapträff i Växjö *längtar*


Skrivarstuga ;-)

Ja det har det blivit här hemma nu. Max han ljudar "mmmmmmmaxxxe"  och pekar på tex våra tröjor om det står ngt på dom.
Väldigt ofta numer går han även och sätter sig vid sitt bord och skriver i sin "bok", även då ljudandes "mmmmaxxe".
På bilden sitter han och skriver i köket.

image159

Under helgen som var tyckte Max tydligen att det var för lite aktiviteter här hemma *skrattar*
Han passade på att fylla alla rutorna i almanackan med sina  "mmmmmaxxe".
Vi är imponeimage160rade !!!
Jag har jobbat med små barns läs- och skrivinlärning på en förskola och vet hur bra det är för barn i alla åldrar, speciellt de yngre, att få uppleva och utforska sitt språk, både i tal och skrift, på ett lekfullt sätt.

När jag nu ser denna glädjen i min egen sons ögon...ja då e jag stolt som en tupp !!!
Eller som Max skulle säga 
- uckelikuuuuuu amma !!

RSS 2.0