Goood Mooorning !!

Jao i morse när max kom in till oss vid 4 så va jag såå trött....
Men de va bara å gå upp till han...försökte få han att lägga sig lite till i sin säng å det funkade när jag satt på kistan brevid.
Sen läste jag lite för han ur boken "visst kan lotta cykla" för den gillar han mycket :-)

Vid 5 gick vi upp och sedan dess har vi hunnit med att baka 20 st kletmuffins, så nu blir de glada på fikat idag på mitt jobb *ler*

Nyss käkade vi frukost och nu leker Max med sin tågbana som är favoriten just ju !!

Vi förstår helt  vad Max snackar om nu (kombination av språk och gester)
Mycket OJOJ och Nej  hörs här hemma nu förtiden. När vi är ute och tex handlar så hälsar han på alla.
Igår var vi till biblioteket och då var det en som Max hälsade på som inte hälsade tillbaka...då när denna personen gått förbi så vände sig Max efter honom och blängde surt och hytte med näven *ler*

Igår fick jag till 4 st småkort till Max dagispersonal. Nästa veckan är ju den sista innan semesterledigheten. Vi ser alla 3 fram emot 4 veckor härlig semester tillsammans !!!

image118

Scrapdag i Ljungby !

Idag var jag på scrapträff hos några vänner strax utanför Ljungby.
Det var jättemysigt och många nya ideér fick jag .
TACK för en kanondag Linda mfl !!!!

Här kommer dagens alster....
(alla är kort 15 * 15 cm utom de två överska som är 10 * 10 cm).


56631-117

56631-116

56631-115

56631-114

56631-113


Min egen möhippa !!!!

 UJUJ...snacka om att bli tagen på sängen (bokstavligen)

När jag helt oanandes i lördags satt hos max för att han skulle sova lite efter lunchen så hör jag att två bilar stannar utanför å en massa dörrar öppnas å stängs...
Sen ringer det på vår ytterdörr...Uffe öppnar och det bara mumlas därute i hallen...
Helt plötsligt öppnas max dörr och in kommer.... Susanne P (gammal mycket bra kompis från Värmland)
Syrran (som bor i stockholm), brorsans tjej (som bor i värmland) och Bästa vännen Camilla !!!
Jag blev SÅÅÅ paff så tårarna började rinna *ler*
Jag fick inte göra mig iordning eller packa nått utan uffe packade det jag behövde !?!  Bara säga hejdå till mina killar och sen ögonbindel på och jag leddes ut till ngn bil utanför....

Vi åkte någonstans som jag inte hade en aning om, och eftersom alla i bilen hela tiden pratade med mig så kunde jag ju inte hålla nån koll alls på hur vi svängde eller så.... Hmmmm...Tillslut så stannade bilen och jag leddes ut till nått som kändes som ett träd.... krama det här sa syrran och bara skrattade !!! Hahaha  KUL !!
Sen leddes jag in i ngt hus där jag genast kände igen ljuden mm VÄXJÖ SIMHALL !!
Mycket riktigt. jag sattes på en bänk inne i omklädningsrummet och fick byta om med ögonbindeln på *ler* Fick även på mig en jättefin illblå badhatt  och såna där uppblåsbara armpuffar med delfiner på *skrattar*

Sen tack å lov då åkte ögonbindeln av =)
Vi hade en härlig stund i äventyrsbadet och många undrande blickar fick jag allt där jag strosade fram i min fina hatt och med puffarna på armarna =) men jag tror de flesta anade va vi hade för oss *ler*

Efter nån timma där så va de dags att få på sig en klänning, modell snävare och kortare !!!!
Och jag fick tack o lov fixa till mig själv i håret mm !!!
Sen på med ögonbindeln igen och in i bilen.... tillslut hamnade vi hemma hos C svärföräldrar (de var bortresta). Där dukades det fram massa massa GOOOOD mat och kex, ost mm mm. En egen vinare fick jag med hihi !!

De hade iofs tänk att vi skulle käka på en filt lite mysigt utomhus nånstans i stan och jag skulle få flyga drake med *ler*.Men tack vare ?!! regnet så blev det plan B.
Sen senare styrde vi våra lurviga mot Harrys + Grace. Och där va det massa goda drinkar + öl + massa dans och skrålande (hes dagen efter). Jag hade sååååå kul sååå och kolla på bilden  såååå fin jag var =)
Kl 04 kom jag i säng =)
TACK alla ni som fixade denna HÄRLIGA dagen för mig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

56631-112

BadMaxen !

Idag slutade jag jobbet tidigt och eftersom Uffe jobbar natten så hade vi hela familjen eftermiddagen tillsammans !! HÄRLIGT !
Vi började med att åka till en färghandel för att få lite tips och råd inför vår ommålning av huset inom kort, blev mycket klokare och nu vet vi precis hur vi ska gå tillväga.

Sen for vi upp till spånens badplats och där var det ganska mycket folk som, precis som vi, njöt av den härliga solen !!
Max var lite försiktig till en början men efter ett litet tag så gick Uffe ner och kände på vattnet och då ville lille godingen det med *ler*.
Först så traskade han runt lite i vattenbrynet och kastade småstenar i vattnet och på oss =). Sen ville han ta av sig sandalerna och gå barfota i vattnet,  efter ytterligare ett tag drog han i shortsen och då skulle dom med av (blöta i baken), sen tillslut gick han i bara blöjan med vatten upp till halva låren. Då var det bryggan som lockade och  där ville han helst rusa rakt ut över kanten UJUJ !! . Han bara skrattade när jag höll han under armarna och gungade han upp och ned i vattnet  *mysigt* Dit kommer det INTE dröja innan vi åker igen !

Max har är en riktigt bestämd ung man. Han vill INTE att någon säger åt han vad han ska göra utan (som tex här med badet) så vill han ta det mesta i sin egen takt, och bara man låter honom göra det så går det galant med allt han tar sig för att göra.

Vi har ju haft utvecklingssamtal på hans dagis med och han är en kile som vet vad han vill , men som också lyssnar på kompisarna. Han gillar att leka både med barnen på hans avdelning (1-3 år) och med barnen på den andra avd. (3-5 år).

Igår hade vi sommarfest på mitt jobb. Alla barn med föräldrar och syskon var inbjudna. Vi började kvällen med ett vernissage (stavas?) där alla barnens alster i temaarbetet bla. visades upp på väggar och bord, barnen fick visa runt sina föräldrar och bjuda på tiltugg =). Sen var det dags för sånguppträde med några av de nya sånger vi lärt oss under året som gått. STORA applåder följde !! Sen  följde UTSPARK av 6 åringarna YIIHHAA ! De fick åka dekorerad rutchkana in i lekhallen och fick där sin "portfoliobok". Sen fika i gröngräset *mums* Då blev vi  fröknar avfirade. Vi fick varsin jättefin strandstol och en blomma i cellofan *glad* 
Tanken i talet innan presenterna var att i denna stolen ska du TA DIG TID att bara VARA !
Den gröna stolen är den jag fick och den blå har vi idag köpt till Max
image111

CIRKUS !!!

Ja idag har Max och mamma Lotta varit på cirkus !
Den kom hit till lilla Alvesta å då kunde man ju passa på *ler*
Max fick ha sina nya kläder som han fick av bästa tjejjen Ellionora, och i dom blev han sååå fin..
56631-108

Här är föressten han nya favoritleksak ...
56631-107
.... en sån där som man kan ha till hemmagjorda glassar "pinnen".
Men ingen glass på den inte, här är den en motorsåg ?! som låter bbuuummm

56631-109
Här står lille godingen och kollar på små hästar som han nyss ridit på =)
Han ville bestämt rida och drog ner mamma till manegen där hästarna var under pausen.
Sen satt han så glad å nöjd på hästryggen (med mamma hållandes i ena handen) när en i cirkusen ledde  den lilla hästen 2 varv runt.


Uråsadag =)

Idag styrde vi mot uråsa där det va bilträff =)
En klubb från Blekinge anordnade det hela och de va skoj =)
Vi träffade en del bekantingar och Max blev helt överlycklig för han fick sitta och "köra" en beach buggy 2 gånger !!!
Så fort vi gick förbi den blev han helt lyrisk och sa bara  - haaa deeeen, haaaa deeeen !!!
Tack Linda och Peter säger Max (och vi) *ler*
Sniffade lite bränt gummi med *yammmiee*
Sen när vi kom hem så har jag rensat hela långa rabatten på baksidan så nu ser man jorden där =) Massa tistlar va de med *aj på armarna*

Här kommer en bild på vår stolta lille racergrabb !!!
56631-105


RSS 2.0