pusselNu har Max gått 1 vecka på sin förskola !!!

pussel

Idag hade de välkomstfika för han =)

Det har gått kanonbra hela tiden !!!! I Torsdags var han där med sin pappa (jag va hemma å slappade (läs städade å diskade å lagade mat). Jag var ju tvungen att sms´a Uffe och fråga hur det gick hihii,  då svarad e han att Anki nyss varit inne till han och berättat att Max suttit med i samlingen och när de sjöng en sång om en bil ("barnets namn" har en liten bil,,,,) så satt Max i bilen (plastlåda med papptallrikar till hjul och ratt) och styrde med ratten och såg såååå nöjd ut *ler* Sen hade han gått ut med dom och ute "målade" han med vatten, pensel och hink. Han tog även kontakt med de andra barnen och visade tydligt om han vill enågot eller inte ville något.
I Fredags var jag och Max där och när vi kom dit var de andra redan ute. Anki kom och tog med Max åsså men då blev han helt plötsligt jätteledsen.... ingen synlig orsak alls... men Anki tog upp han i famnen och genast så lutade han sitt huvud mot hennes axel  ;-) Nog är han trygg där alltid =)

Det visade sig att han har en hörntand i nederkäken som e på G att komma upp och det är därför som han helt plötsligt blir jätteledsen..... *stackaren*

I morgon ska vi lämna han vid 9 och sen åka hem och komma tillbaka och hämta han efter de ätit lunch =)
kommer kännas grymt konstigt att bara vara hemma jag och Uffe utan Maxen........men vi har nog att göra ändå tex  ute på baksidan behövs det rensas.....

Nu på kvällen har jag bakat 45 st muffin smed röda vinbär MUMS !!!!
En granne vi har (äldre tant) erbjöd mig att plocka av hennes röda vinbär *snällt* och då tänkte jag att det kunde ju vara trevligt för henne att få ta del av sina egna bär ändå liksom =) Så i morgon går jag in med en påse vinbärsmufins till henne !!!

Nu är klockan 22,55  GÄSP
Har precis mumsat i mig några varma mackor...inte såå nyttigt men va fasen !!! Den 1a September börjar mitt nya liv igen hihihih !!!!

Godnatt !


Dagis !!

Igår började Max inskolning på dagiset =) Vi kom dit och han stod lite med oss till en början, sen gick han lite försiktigt runt och kollade in alla sakerna. Hans inskolningsfröken var jättemysig och han knöt an till henne med tyckte vi *skönt* Hon fick lite bilar av honom och de gick in i ett annat rum och lekte med en "kulbana"  När en tjej där visade han en bebisdocka så ryggade han tillbaka och den gillade han INTE !!

Idag var vi åsså där på dagiset och det var ungefär samma som igår =) Vi var med på samlingen och de sjöng lite sånger. Han gillade bäst (tror vi) Bä bä vita lamm med rullirull (moderniserad version av orginalet). Den sjöng vi här hemma sen och när jag gjode Yeeeeaaa  Yeeeaaa och sträckte upp mina händer ja då bara vrålade han av skratt och sa   eaaaaaa eaaaa han med hihhihihihihi !!!
Sen följde vi med de andra barnen ut på gården och där satt han och grävde i sanden, gungade gungbräda och blev skjutsad av "sin" fröken på en trehjuling.


Han är en liten funderare vår lille Max =) Det går bra när det är han som får ta första kontakten och kolla lite på det nya först innan han tar för sig. Kommer någon annan "ny" för nära han eller tilltalar han, ja då blir han lite ledsen och vill till oss.

Men jag känner igen detta som mamma för precis sån e jag åsså (nu som vuxen) NÄSTAN =) Kommer jag till många som jag inte känner så är jag inte den som rusar in och börjar leva runt med en gång, jag tar det försiktigt och känner av stämningen innan jag känner mig "hemma".

Tjingeling !!

56631-10

56631-10

Jag och Max har gått 2 st ganska långa promenader idag. Den första var på förmiddagen när pappa Uffe ville sova en stund till. Den andra var på eftermiddagen och då gick vi till ica och hem igen. Skönt som tusan var det, lagom varmt ute med. När vi nästan var hemma så somnade han sittandes i vagnen !!! OJOJ det va inte igår det hände =) Så han fick sova kvar där på baksidan en stund tills grannen körde igång sin gräsklippare, Då när jag kollade till max så satt han helt yrvaken i vagnen och undrade nog vart han hamnat såg det ut som *ler* Jag lyfte upp han och tog in han till mig i köket (lagade middag), satte han på golvet brevid där jag var men han bara la sig på sin snuttis på magen och verkade somna om igen..... så jag la han i sänen och där sov han vidare i ca 1 timma till ujujuj lille trötter !!!

Nu i kväll har jag poppat popcorn, fixat med växterna, kört en tvättmaskin med all tyginredning till vagnen samt plockat iordning lite här inne.

Tjingeling !!


56631-9

56631-9

Ja då va de två jobbardagarna avklarade med *ler*
Jag tyckte vi åt mest hela tiden..såååå GOTT var det i alla fall !!! Bilden är på förrätten SMASK !!!

Idag har vi varit till http://www.a6center.se och shoppat bl a ett regnställ till Max.
Sen va vi till  http://www.ikea.com och handlade lite nödvändigt hehehehehehe...................
Nu ska jag pyssla lite hihihi  TJING !!


Loppis !!!!

Idag har vi varit på loppis !!
Har ju sedan vi flyttade in i huset velat besöka loppmarknaden utanför Moheda. Östregård heter den visst om jag inte minns fel nu...
Idag åkte vi dit och OJOJOJ vad mycket folk det var som också, precis som oss,tänkt att idag va en bra dag för loppisbesök !!
Uffe gav upp vagnkörandet rätt snabbt och bar runt på Maxen istället i värmen. Jag köade för att komma in i ladan där "gottigheterna" fanns *ler* . Det blev en å annan fin kaffekopp som jag ska gjuta ljus i när höstmörkret faller, samt ett pannkaksfat i rostfritt. Sen hittade jag ju det som jag helst ville ha..... kakformar i veckad plåt (nån som fattar vad jag menar nu tro ?). Dom ska jag också gjuta ljus i tror jag =)

Efter det åkte vi hem och var ute på tomten...Max sprang runt i gräset, jag och Uffe satt och småpratade brevid lillhuliganen *ler* Det roligaste Maxen gjort idag var nog när Uffe tog fram vattenslangen och Max fick gå runt med den och vattnet påskruvat (lite).  
I kväll  ville maxen IIINTE sova. Vi tror att det va föör ljust i hans rum, för när solen gått ner somnade han på en gång. Här ska handlas träpersienner !!! Men iofs så e de ju snart mörkare ute också..... har sett idag att rönnbären har blitt mycket mera oranga ute på baksidan.

Tjingeling !!

Uj glömde ju nästan ..... I morgon åker jag till Tjärrö (tror det stavas så) i Karlskrona skärgård. Ska på uppstart /planering med nya jobbet. Kommer hem igen på tisdag kväll. Så i morgon kväll njuter jag av 4 rätters middag. MUMS !!!!!

Herrå !!

Marknad !!

56631-8

Idag har vi varit på Viserums marknad tillsammans med  Max Farfar och Gunnel. Det var alldeles lagom väder och vi stortrivdes allihopa =)
Maxen satt där såå snällt i vagnen och sen fick han åka karusell !!!!
När han satt där på hästen så sken hela han som en sol !!!
Vi handlade vanligt marknadstjafs hihihi....dvs strumpor, bröd och godis.

Nu i kväll så har vi rensat en massa..men mycket mera kvar hur man än gör tycker jag ....jaja det märks ju skilland i alla fall. Eller som grannen sa nyss när vi pratade över häcken....  både ni och vi blir glada =)

Imorron e de min tur att gå upp tidigt...*gäsp*

Tjingeling !!

BlåbärsMaxen =)

Idag har vi varit hos max farfar och sambo. Vi tog en långpromenad med dom rakt ut i skogen (nästan). Hittade en massa blåbär...och max, som är lite försiktig till att stoppa i munnen, tittade skeptiskt på oss när vi räckte fram bären mot han *ler* Men efter att vi alla visat han att det faktiskt GÅR att äta dom, ja då kund ehan prova att stoppa i sig ett han med =)
Mums vad gott det va verkade han tycka för sen mumsade han tills han var alldeles blå om händer och mun =)

Efter vi kom tillbaka hem till dom så slappade vi ute på baksidan....maxen han sopade med favoritsopborsten och blev skrämd av ett liiitet löv som blåste mot han hihihihihi !!! Han satte sig pladask på marken och när lövet blåste närmare han så blev han så rädd att hela han började skaka och då var inte tårarna långt borta.  Lilla Maxen dååååå. hur ska detta gå när du och farfar ska kratta löv i höst va ?? =)

Sen när vi skulle köra hemåt så fick farfar en blöt puss =stolt farfar !!!!

Nu har vi käkat middag (sallad med dressing) och max sover snart förhoppningsvis. jag kunde höra han  mumla därinne nyss....

Tjingeling.

Shopping i regn...

56631-7

Ja det har vi varit på idag =)
Efter lunch så styrde vi mot Lessebo och  http://www.ateljevidagard.com/
där handlade vi en kruka till Max, spöken var det på den.
Sen körde vi vidare i ösregnet mot  http://www.kostaboda.se  och fyndade lite glasprylar.

Det regnade såååå mycket när vi körde att Uffe va tvungen att stanna bilen på en p-ficka för han kunde inte se ut !!! Ujuj då regnar det minsann =)

Max han är såå rolig och go !!! Idag när jag hade bytt blöja på han och han låg på skötbordet så böjde jag mig över han och vi  gnuggade näsorna mot varandra *ler* Då tog han tag i båda mina öron, drog mitt ansikte intill hans och gav mig en stooor puss med hela sin tunga ute !!! MUMS !!!Bättring pågår.....förhoppningsvis i alla fall =)

Tjosan i värmen =)

Vaknade idag till sol från blå himmel, uffe va uppe med maxen (hans "gå upp tidigt morgon"). Tyckte det va en dag för stranden...  frågade uffe men han ville vara kreativ hemma sa han =) Jaja de e ju bra men nu är det ju soool =) Det blev att vi packade strandväskan och for till en badplats i närheten. Va nog i och doppade mig 2 ggr mellan molnen *ler* Maxen badade med och han gillar det mer och mer nu minsann *kul kul*

Sen när vi kom hem  så va de lunchdags och efter det bara slappande mest här hos oss. Max sov sin eftermiddagslur och uffe skruvade upp barnspärrar på skåp och lådor i köket.
När Max testade att öppna, som han brukar kunna, ja då tog det stopp ! Han gick från skåp till skåp och såg lika förvånad ut varje gång det tog stopp hehehehe.

Nu har jag nyss varit och  veckohandlat och lagt Max. Nä rjag hade gjort den vanliga proceduren vid läggdags och skulle gå ut ur rummet så vände jag mig om vid dörren. Då ser jag en liten hand som sträcks upp i sängen och vinkar =)

ÄLSKAR den godingen !!!!!


RSS 2.0